LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Dexia aan de rand van de afgrond ?

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Dexia aan de rand van de afgrond ?

Ongelezen bericht door peewee »

Degene die meent nog iets van Dexia uit hoofde van zijn/haar aandelenleasecontract(en) te vorderen te hebben, kan zich inmiddels enige zorgen maken met betrekking tot deze (schade)claims. Onderstaand artikel was vandaag te lezen in de Belgische Financiele Media.
Eerder -in 2010- was de Nederlandse tak, Dexia Bank Nederland N.V. al stilletjes opgedoekt, d.w.z. aandelen overgenomen door de Frans/Belgische moedermaatschappij . Kennelijk met ''stilzwijgende/geheimgehouden'' toestemming van De Nederlandsche Bank.


DEXIA PLUNGES: GOVERNMENTS IN FRANCE AND BELGIUM PROMISE TO STEP INJoe Weisenthal | Oct. 4, 2011, 4:32 AM | 1,961 | 7
Dexia: It got crushed yesterday, and then held an emergency board meeting last night.

Nothing's resolved of course. Only that the CEO will take the "necessary measures" to fix the company.

The stock is off 22% after being down 30%.

UPDATE: Via Anjuli Davies at Reuters, there are comments from Belgian and French finance ministers that Dexia will be protected through the French and Belgian central banks, with an eye towards safeguarding depositors and creditors.

This looks like the first huge bank bailout of 2011.

UPDATE II: Belgian government to hold a special meeting regarding Dexia tonight.



Read more: http://www.businessinsider.com/dexia-oc ... z1ZocdPoN8

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: Dexia aan de rand van de afgrond ?

Ongelezen bericht door Janny »

Goede middag, ex klanten/slachtoffers van Dexia.

Zou dexia nu voelen wat wij sinds 2001 voelden, De hete adem van een schuld-eiser? in de nek.

er ging een klein beetje eigen schuld dikke bult door me heen, toen ik de berichten van Dexia / Griekenland onder ogen kreeg.

Sorry voor dhet leedvermaak.

JDII
Berichten: 174
Lid geworden op: 25 mei 2011 15:31

Re: Dexia aan de rand van de afgrond ?

Ongelezen bericht door JDII »

De grootste oplichter in deze zaak is niet Dexia maar Aegon. Die hebben je erin geluisd. Dexia was uiteindelijk niet meer als een incassobureau ter kwade trouw.

De meeste gasten die die dikke woekerbonussen hebben ontvangen van jouw geld hebben hun schaapjes al lang op het droge en werken niet meer bij deze bedrijven

CB
Berichten: 2427
Lid geworden op: 03 jul 2003 20:07

Re: Dexia aan de rand van de afgrond ?

Ongelezen bericht door CB »

De grootste oplichter in deze zaak is niet Dexia maar Aegon.
Dat ben ik maar gedeeltelijk met je eens. Dexia heeft na de overname dezelfde praktijken nog enkele jaren voortgezet, dus zijn ze in mijn optiek net zo schuldig als Aegon.

Verder zijn ze net als ABN/AMRO en de ING te groot om ze om te laten vallen, dus ook Dexia zal wel gered worden door de staat/belastingbetaler helaas.

juwita
Berichten: 901
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

Re: Dexia aan de rand van de afgrond ?

Ongelezen bericht door juwita »

dus ook Dexia zal wel gered worden door de staat/belastingbetaler helaas.
CB,
Maar dan toch door de Belgische en Franse belastingbetaler en hun overheden. En dat is maar goed ook, want anders zouden die paar duizend Nederlandse Dexia gedupeerden met nog lopende schadeclaims toch echt naar hun geld kunnen fluiten.

Alert
Berichten: 103
Lid geworden op: 23 feb 2009 16:55

Re: Dexia aan de rand van de afgrond ?

Ongelezen bericht door Alert »

"Ieder nadeel heb zijn voordeel" is een bekende Cruyffiaanse uitspraak. Dat zou ook in dit geval kunnen gelden. De nationalisatie en splitising van de Dexiabank betekent hopelijk ook dat er "schoon schip" gemaakt wordt met de al jaren lopende leaseclaims. Als het mogelijk is om miljarden af te boeken op leningen aan buitenlandse overheden dan moet het toch ook mogelijk zijn om de nog lopende claims/rechtzaken op basis van reële schikkingen op korte termijn af te wikkelen.
De verwijten van rechters dat afnemers van leaseproducten beter hadden moeten opletten, lezen en informeren (wat ik betwist) geldt natuurlijk in een overtreffende trap voor de leiding van de Dexiabank; die hebben bij de overname van Bank Labouchere/Legio Lease met het hele leasegebeuren, de leningen aan financieel zwakke landen en het kopen van "rommelhypotheken" echt dollartekens in hun ogen gehad !!

juwita
Berichten: 901
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

Re: Dexia aan de rand van de afgrond ?

Ongelezen bericht door juwita »

Het blijft opmerkelijk dat nog geen krant, radio of televisiejournalist zich kennelijk de afgelopen dagen de vraag heeft gesteld: hoe zit het eigenlijk met de Nederlandse klanten van Dexia met hun schadeclaims waarover nu al jaren wordt geprocedeerd ! Is het Nederlandse journaille zo kort van memorie ? Of ligt het onderzoekjournalistieke niveau in Nederland gewoon bedroevend laag ?
Laatst gewijzigd door juwita op 11 okt 2011 12:39, 1 keer totaal gewijzigd.

pierre-piet
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 mei 2011 21:09

Re: Dexia aan de rand van de afgrond ?

Ongelezen bericht door pierre-piet »

De mensen van PAL gingen vroeger ook demonstreren met een doodskistje
vreselijke vertoning maar als je nu nog aan het rechten bent tegen Dexia dan heb je al die tijd geslapen. Ik rechtte 8 jaar geleden al tegen ze en met succes.

juwita
Berichten: 901
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

Re: Dexia aan de rand van de afgrond ?

Ongelezen bericht door juwita »

@Pierre-Piet,
Ik zie op de website van PAL en ook op rechtspraak.nl nog regelmatig nieuwe vonnissen gepubliceerd. Er hebben circa 25.000 Dexia gedupeerden in 2007 gebruik gemaakt van de ''opt out'' . Ik denk toch echt dat er nog duizenden potentiele rechtszaken op de planken liggen bij een handvol advocatenkantoren en bij een organisatie als Leaseproces. Dat heeft niks te maken met 'zitten slapen'', maar gewoon de beurt moeten afwachten.

En wat protesten tegen de malafide aspecten van het bank-en verzekeringswezen betreft, dat doet men ANNO 2011 geheel anders. Zie http://www.occupyamsterdam.nl voor meer informatie over de actie van 15 oktober a.s.

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Dexia aan de rand van de afgrond ?

Ongelezen bericht door peewee »

Het heeft een weekje geduurd maar de eerste journalisten zijn wakker geworden. Maarten van Wijk van het Algemeen Dagblad heeft een artikel gewijd aan het bijna-faillissement van Dexia en het nog slepende Dexia-deel van de aandelenlease-affaire in Nederland. Hieronder het artikel. Helemaal begrepen heeft Maarten van Wijk het niet, want hij spreekt in het artikel herhaaldelijk over ''premies'' waar feitelijk een rentebetaling is bedoeld. Ook heeft hij het over ''polissen''. Kennelijk gooit hij de aandelenlease-affaire en de woekerpolis-affaire foutief op één hoop. Leaseproces is optimistisch dat er met de nieuwe Dexia bazen straks een oplossing kan worden bereikt.
Reken op een procentje méér dan de som van de Duisenberg-schikking + de no cure no pay vergoeding voor Leaseproces !

GEDUPEERDEN AANDELENLEASE HOPEN OP DIRECTIE
AMSTERDAM • Voor zo'n 20.000 slachtoffers van de aandelenlease-affaire gloort een sprankje nieuwe hoop, nu de Belgisch-Franse bank Dexia wordt opgeknipt en deels genationaliseerd. Claimorganisaties en gedupeerden hopen dat een nieuwe directie schoon schip maakt bij de bank.

MAARTEN VAN WUK

Volgens Consumentenclaim, de grootste organisatie die nog tegen Dexia procedeert, is de kans groot dat een vernieuwde directie van de bank ‘Verstandiger' omgaat met de dikke stapel dossiers die er nog ligt. „De huidige directie heeft er op alle fronten een rotzooi van gemaakt. De aandelenlease-affaire is daar maar een voorbeeld van, blijkt nu," zegt jurist Pieter Lijesen van Consumentenclaim. „Er zal nu nieuw beleid komen. En ik denk dat de bank af wil van deze slepende affaire."
Het Belgisch-Franse Dexia, vanwege zijn bijna-faillissement en redding nu groot nieuws, was in Nederland de afgelopen jaren vooral bekend vanwege de aandelenlease-affaire. In de jaren '90 sloten honderdduizenden Nederlanders deze polissen af, met namen als 'winstverdriedubbelaar' 'feestplan' en 'spaarlease'. Zij betaalden premie, maar realiseerden zich vaak niet dat ze volgens hun contract geld leenden om in aandelen te stappen. Toen de beurzen crashten in 2001, waren ze niet alleen hun inleg kwijt, maar bleven ze ook met een restschuld zitten.
Dexia was toen de grootste aanbieder van de producten. Dat kwam overigens doordat het de portefeuilles vlak voor de beurscrash had overgekocht van het Nederlandse Aegon: een zet die nu in commentaren weer opduikt als een voorbeeld van het ongelukkige investeringsbeleid van Dexia.

Anno 2011 zijn er nog steeds zo'n 20.000 Nederlanders die in een proces met Dexia zijn verwikkeld. „De affaire heeft ons meer dan een ton gekost," zegt gedupeerde Rudy Kloppenborg (57) bijvoorbeeld. „Ik heb 60.000 euro premie betaald, maar hield een restschuld van 48.000 euro over." Hij schrok toen hij hoorde van de problemen bij Dexia. „Onze restschuld hebben we met spaargeld afbetaald. Nu hoop ik via de rechter nog iets van 20.000 euro van Dexia te krijgen. Een faillissement kon ik dus niet gebruiken."

SNEL ER VAN AF
Kloppenborg is tevreden dat Dexia, de bank die hem veel geld afhandig maakte, nu gered is. „Ik hoop dat ze, nu de overheid erin zit, zeggen: we willen nu snel overal vanaf."
Dexia staat namelijk in veel zaken verloren, zegt Lijesen, maar toch procedeert het door. „Met alle kosten van dien. Dat noem ik slecht beleid." Tot drie weken geleden was Consumentenclaim in onderhandeling over een schikking van de resterende zaken, zegt Lijesen. „Maar vanwege al het tumult zijn de gesprekken afgebroken." Een Nederlandse woordvoerder van Dexia ontkent overigens dat er onderhandeld werd over een grote schikking. Het bedrijf had in 2010 wel al 178 miljoen euro opzijgezet voor resterende schadevergoedingen, blijkt uit het jaarverslag 2010.
Wat er precies gebeurt met het Nederlandse deel van Dexia is officieel nog onbekend. Volgens betrokkenen wordt het onderdeel van de 'restbank' van Dexia, het gedeelte dat overblijft na verkoop en nationalisatie van de gezonde onderdelen. De Belgische overheid zal garanderen dat dit deel zijn schulden kan blijven betalen.
Sommige gedupeerden hadden gehoopt op een faillissement. „Zij zitten nog met een restschuld en dachten dat die misschien vergeten zou worden of iets dergelijks," zegt Piet Koremans, zelf slachtoffer en al jarenlang vertegenwoordiger van gedupeerden. „Maar met het faillissement van DSB hebben we al gezien dat het natuurlijk niet zo werkt. Daar is niks kwijtgescholden. Nee, Dexia is nu gered en ik hoop dat het beleid verandert."

Copyright (c) Algemeen Dagblad

juwita
Berichten: 901
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

Re: Dexia aan de rand van de afgrond ?

Ongelezen bericht door juwita »

Reken op een procentje méér dan de som van de Duisenberg-schikking + de no cure no pay vergoeding voor Leaseproces !
@Peewee,
Je bent wel heel zwartgallig. Het zal het weer van de laatste dagen zijn.

Captain-America
Berichten: 861
Lid geworden op: 02 jul 2003 20:10

Re: Dexia aan de rand van de afgrond ?

Ongelezen bericht door Captain-America »

Ziet weer een hoop oud bekenden, jammer dat men niet allemaal reageert.

Helaas maar al te waar dat de media nog steeds of niets of een voortdurende verkeerd beeld hebben van de Aandelenleaseaffaire.

Zal later deze week weer eens een poging wagen om dit inzicht te completeren en waar nodig en mogelijk te corrigeren. Nu maar hopen dat men er dan ook daadwerkelijk iets mee zal gaan doen.

Wordt vervolgd.

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Dexia aan de rand van de afgrond ?

Ongelezen bericht door peewee »

Onderstaand bericht was vandaag te lezen op de website Follow the Money.

Redding Dexia op losse schroeven
Het reddingsplan voor Dexia is onwerkbaar, zo melden anonieme bronnen aan de Belgische kwaliteitskrant De Standaard. Het grote probleem is dat de ellende voor het grootste deel in Frankrijk ligt, maar dat de Fransen daar niet voor willen betalen. De AAA-rating van de Fransen staat al ernstig onder druk en de Belgen hebben in eerste instantie niet slagvaardig onderhandeld. De Franse Minister van Financien ontkent intussen hartstochtelijk dat het akkoord over Dexia onder druk staat. In het regeringloze België wordt de situatie er niet vrolijker op. "Voor België blijft het hopen dat er onder Europese druk een evenwichtiger akkoord uit de bus komt", schrijft De Standaard. "Als Dexia Holding verkeerd loopt, ziet de toekomst voor de Belgische belastingbetaler er erg somber uit."
Bron: De Standaard

Gesloten