LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Aegon verkocht KOERSPLAN kloon MONEYMAXX voordat bom barst

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire
peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Aegon verkocht KOERSPLAN kloon MONEYMAXX voordat bom barst

Ongelezen bericht door peewee »

De geschiedenis lijkt zich te herhalen. In 2000 -vlak vóór dat de bom barstte- verkocht Aegon snel Bank Labouchere en Legio Lease aan Dexia. Vervolgens kreeg Dexia de hele aandelenlease-affaire over zich heen. In de woekerpolis-affaire -maar dan over de grens- lijkt zich hetzelfde te hebben afgespeeld.

MONEYMAXX is een kopie van het wanproduct annex woekerpolis KOERSPLAN. Moneymaxx is vanaf het midden van de jaren negentig aan honderdduizenden Duitsers en Belgen gesleten. In 2005 raakte Aegon in opspraak over het product KOERSPLAN (600.00 verkochte polissen;hetgeen leidde tot de lopende rechtszaak tegen Aegon door de Stichting Koersplan de weg kwijt). Aegon zag blijkbaar de bui ook in Duitsland hangen. Razendsnel werd het dochterbedrijf van Aegon dat Moneymaxx-polissen in Duitsland verkocht, van de hand gedaan.


Ben benieuwd wanneer in Duitsland de woekerpolis-affaire losbarst.

De Belgen lijken nog niets in de gaten te hebben. Daar wordt MONEYMAXX nog gewoon aangeboden door Aegon

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Aegon verkocht KOERSPLAN kloon MONEYMAXX voordat bom barst

Ongelezen bericht door peewee »

Correctie op het vorige bericht. De woekerpolisproducten die AEGON onder de bedrtijfsnaam MONEYMAXX op de Belgische markt verkocht worden -blijkens de website ''niet meer gecommercialiseerd'' (in ''boven Moerdijks'' Nederlands: ''niet meer verkocht'').

Nog een reden dat Aegon blijkbaar ook in Belgie al de bui van een woekerpolis-affaire ziet hangen.

Ook hier een parallel met de aandelenlease-affaire. Met zet een wanproduct in de markt en zodra de eerste tekenen zich aandienen dat het fout gaat, wordt een product ineens razendsnel uit de markt gehaald. Intussen heeft men wel 10.000en gedupeerd.

wevera
Berichten: 671
Lid geworden op: 06 apr 2008 20:11

Re: Aegon verkocht KOERSPLAN kloon MONEYMAXX voordat bom barst

Ongelezen bericht door wevera »

Aegon is niet de enige verzekeraar die er een merkwaardige manier van marketing op na houdt wat beleggingsverzekeringen/woekerpolissen betreft.
Avero-Achmea heeft sings 1990 70 van deze producten in de markt gezet en centraal beheer Achmea nog eens 60.
De woekerpolissen van Avero-Achmea hebben gemiddeld 6-7 jaar in de markt gestaan. Er zijn er 2 die nog geen jaar in de verkoop zijn geweest.. De polis "Verorgd Leven" ïs in 1999 in de markt gezet en er in hetzelfde jaar weer van afgehaald. Met de "Holandsch Glorie Polis bij Leven " is dit gebeurt in 2005. Dit moeten toch wel 2 heel bijzondere polissen zijn, echt iets voor een collectors item, vooral gelet op de namen van deze polissen.
Van de ongeveer 35 polissen die voor 2000 zijn ontwikkeld zijn er nu nog 2 die nog verkocht worden. De rest is allemaal weg van de markt. De oudste 3 polissen, uit 1990 hebben tot 1997 in de markt gestaan. Van de polissen die na 2000 zijn ontwikkeld is nog maar de helft in de verkoop.
Het is heel vreemd dat deze polissen die zo kort in de markt staan toch een heel lange looptijd kunnen hebben van bijv 30 jaar.
De korte periode van vermarketing in verhouding tot de lange looptijd vormt een wanverhouding. Verzekeraars en tussenpersonen richten zich op de ontwikkeling/verkoop van steeds nieuwe producten waardoor aandacht en zorg voor de oudere nog lopende producten verzwakken. Het zorgt ook voor grote onduidelijkheid. Want wat wordt er nu in de huidige onderzoeken van de overheid, AFM, Kifid, de stichtingen verliespolis en woekerpolisclaim onderzocht, en waarvoor wordt eventueel kostenteruggave en schadeloosstelling gegeven? Het zijn elke keer maar kleine stukjes van de markt waarover het gaat. En dit zal dan wel de bedoeling zijn geweest van de verzekeraars die deze producten hebben ontwikkeld.
Het moet een keer afgelopen zijn met dit gedoe.
Met vriendelijke groet, Arie Wever
Laatst gewijzigd door wevera op 20 aug 2008 21:27, 1 keer totaal gewijzigd.

juwita
Berichten: 901
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

Re: Aegon verkocht KOERSPLAN kloon MONEYMAXX voordat bom barst

Ongelezen bericht door juwita »

Ik heb de hele discussie op dit Tros Forum over zowel de aandelenlease-affaire als de woekerpolis-affaire een tijdje van een afstand gevolg. Zo eens per drie maanden keek ik op dit forum of er nog nieuwe ontwikkelingen zijn.

Gezien het al jarenlang slepende karakter van deze zaken (de aandelenlease-affaire speelt inmiddels ruim 5 jaar de woekerpolis-affaire inmiddels ook al bijna 2 jaar !) verbaas ik mij er steeds weer over dat gedupeerden zo mak zijn.

Een complete landelijke BOYCOT ACTIE tegen alle betrokken financiele instellingen beginnen lijkt mij de beste en ook enige oplossing om voldoende druk op de ketel te zetten.

Elias
Berichten: 1972
Lid geworden op: 09 mar 2005 00:10

Re: Aegon verkocht KOERSPLAN kloon MONEYMAXX voordat bom barst

Ongelezen bericht door Elias »

Ben ik het helemaal mee eens juwita.

In de aandelenlease affaire kwam nog met pijn en vooral enorm veel inzet van enkele voortrekkers op straat en in zalen nog wat op gang.

Met de woeker- en verliespoliszaak lijkt dit, ondanks miljoenen slachtoffers nog erger !
Vraag me af op we op die manier nog wel een beetje eerlijke kans op schadevergoeding krijgen.....

Maar in dit land is het wel zo, dat je als INDIVIDU natuurlijk heeeel goed moet uitkijken als je oproept voor actie, boycot of iets anders om de vinger op de zere plek te leggen. Als eenling wordt je dan namelijk vanwege "schadelijke neveneffecten voor de economie" voor opruiing opgepakt en via de rechter onmiddellijk voor een misdrijf strafrechtelijk "afgewerkt".

AFM echter heeft de teugels voor die grote maatschappijen zeer goed in de hand. ( :o ) en treedt steeds weer krachtig en slagvaardig op ( :o :shock: ) en het parlement wacht "nog even" die snelle en doelgerichte, en vooral onafhankelijke, onderzoeken af, om vervolgens adequaat er op toe te zien, dat daadwerkelijk "recht"wordt gedaan.... 8)

Zo kunnen bijv. Fortis en andere aandeelboeren niet meer ( voor de zoveelste keer ) hun verkeerd begrepen persbericht-truukje bij voorgenomen overname van een ander bedrijf e.d. van stal halen, zodat ze op een dag een paar miljard euri's in de zak steken.
Want dan treed AFM onverbiddelijk op met een zeer pijnlijke waarschuwing of boete van wel enkele duizenden euri's...... :wink:
Nieuwe wanprodukten op de markt, de ouwe er ( zonder bericht of reden aan die polishouder) gauw uit.
Voorbeelden te over, maar niemand schijnt zich ECHT bezorgd te maken over deze al jarenlange gang van zaken.

Wellicht kun je je hier ook weer tegen verzekeren...? :roll:

wevera
Berichten: 671
Lid geworden op: 06 apr 2008 20:11

Re: Aegon verkocht KOERSPLAN kloon MONEYMAXX voordat bom barst

Ongelezen bericht door wevera »

Dat de actie tegen beleggingsverzekeringen/woekerpolissen veel te tam wordt gevoerd daarmee ben ik het helemaal mee eens.

Het lijkt mij op dit moment echter niet mogelijk om te komen tot een landelijke boycotactie van de betrokken financiele instellingen want het betreft alle belangrijke verzekeraars en bank-verzekeraars. Dit gaat erg ver en vraagt een organisatie-graad van slachtoffers/lotgenoten die op dit moment niet bestaat.
Een individuele boycotactie is zinloos, dan benadeel je alleen maar jezelf.

Wat mij erg opvalt is dat de politiek/maatschappelijke organisaties het in deze affaire helemaal laten afweten. Het lijkt er erg op dat men van links tot rechts last heeft van angsthazerij. Men is blijkbaar erg bang dat het vertrouwen in de financiele wereld steeds verder verloren gaat waardoor de kredietcrises verscherpt wordt. Terwijl die nou juist door maatschappelijk onveranwoord gedrag van de financiele instellingen zelf is veroorzaakt.
Vandaag las ik in de volkskrant dat het bestuur van het FNV graag ziet dat het vertrouwen in bank/verzekeraar Fortis hersteld wordt. Op welke manier wordt niet duidelijk. Over de fouten van Fortis wordt niet veel gezegd.

Volgens mij kan vertrouwen alleen hersteld worden als er openheid en transparantie onstaat en het teveel aan verrekende kosten, via het evenredig vermeerderen van beleggingseenheden op de beleggers-rekening, worden teruggeven, gecorrigeerd voor het jaarendement.
Als dit gebeurt is er een begin van herstel van vertrouwen.

Ik zou graag willen weten hoe politici hierover denken en hun willen benaderen.
Weet iemand toevallig de emailadressen van de leden van de kamercommissie voor financien en zou u deze adressen, of enkele ervan, willen plaatsen op dit forum, zodat wij deze kamerleden kunnen benaderen. Dit lijkt mij op dit moment een zinvolle actie.

Met dank en met vriendelijke groet, Arie Wever

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Aegon verkocht KOERSPLAN kloon MONEYMAXX voordat bom barst

Ongelezen bericht door peewee »

Wever,

Uit je bijdrage blijkt inderdaad dat andere maatschappelijk organisaties als de FNV -ik las het Volkskrant artikel niet !-- alleen oog heeft voor de belangen van de werknemer en de werkgelegenheid. Aan consumentenbelangen hebben de vakorganisaties altijd al een broertje dood gehad. De discussies over de verruiming van de winkeltijden, begin jaren negentig, staan mij nog vers in het geheugen. FNV, CNV hebben zich jarenlang verzet tegen avondopenstelling van winkels.

Wat betreft de e-mailadres van Kamerleden die zijn gewoon te vinden op de website van de Tweede Kamer: www.tweedekamer.nl

wevera
Berichten: 671
Lid geworden op: 06 apr 2008 20:11

Re: Aegon verkocht KOERSPLAN kloon MONEYMAXX voordat bom barst

Ongelezen bericht door wevera »

Hallo Peewee
Bedankt hiermee kan ik wel verder.
Met vr. groet, Arie Wever

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Aegon verkocht KOERSPLAN kloon MONEYMAXX voordat bom barst

Ongelezen bericht door peewee »

Wever,
In aanvulling op mijn eerdere e-mail. Lobbyen bij de Tweede Kamer die erop gericht is dat kamerleden zich intensiever met de woekerpolis-affaire gaan bemoeien kan nooit kwaad. Enig tegewicht aan de tientallen lobbyisten die er rond het Binnenhof van het Verbond van Verzekeraar en van de verzekeringsmaatschappijen rondlopen, is zeker wenselijk. Toch is enige skepsis op z'n plaats. De Stichting Plaform Aandelenlease (PAL) heeft zich tussen 2004 en de dag van vandaag, onder meer met lobbywerk bij de Haagse politiek, sterk gemaakt voor aandelenleasegedupeerden. Of het echt zoden aan de dijk heeft gezet ? Tja............ maar akkoord. Niet geschoten is altijd mis.

tux1971
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 dec 2008 22:45

Re: Aegon verkocht KOERSPLAN kloon MONEYMAXX voordat bom barst

Ongelezen bericht door tux1971 »

Zeer interessante informatie.

Ik ben nederlander, woonachtig in duitsland en "slachtoffer"van het hier genoemde woekerpolis product Moneymaxx van de duitse Aegon.
Hey, hier is een mooie casus van te maken voor alle duitse moneymaxx gedupeerden!

Mijn jaarlijkse klachtenbrief na ontvangst van het afschrift met het beleggingsresultaat werd immers steeds met een beleefd antwoordbriefje afgedaan.
Een juridisch precedent zoals hier is het betere werk, komt harder aan.
En dit precedent schijnt nu dus in nederland geschapen.
Ik heb er zin in dit in Duitsland wereldkundig te maken, zodat geinteressseerde Moneymaxx gedupeerden een vergelijkbare weg in kunnen slaan zoals door de Stichting Verliespolis www.verliespolis.nl.

Groet

santygo
Berichten: 540
Lid geworden op: 01 apr 2004 19:46

Re: Aegon verkocht KOERSPLAN kloon MONEYMAXX voordat bom barst

Ongelezen bericht door santygo »

peewee schreef:MONEYMAXX is een kopie van het wanproduct annex woekerpolis KOERSPLAN
Zie www.koersplandewegkwijt.nl

Gesloten