LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Kosten procedures schikken of procederen

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
Pieter
Berichten: 1874
Lid geworden op: 02 jul 2003 20:06
Contacteer:

Kosten procedures schikken of procederen

Ongelezen bericht door Pieter »

Geplaatst op 27 Jul 2005 22:10 door Pieter


--------------------------------------------------------------------------------

Beste Feydakin,

Voor een ieder is het kosten plaatje anders. hetgeen hier onder aan cijfers vermeld wordt is dan ook bij benadering en betreft de meest gangbare producten van Dexia, Aegon, DSB, Levob e.d. Daarbij geldt ook dat niet iedere advocaat of organisatie bovenstaande aanbieders in het pakket heeft zitten.

Leaseproces, €895,- + percentage (15-10-5%) of €125,- + percentage (25-15-10-3%) van het resultaat hoger als duivelsberg schikking. Hoger beroep €150,- Meer informatie over tarief stelling www.leaseproces.nl

Leaseleed, plusminus €900,- + 10% van het behaalde resultaat met maximum van €7500,- (alleen depot constructies)

Vermogensmonitor, no cure no pay was 20% van behaalde resultaat (oude tariefstelling niet meer van toepassing, nieuwe tariefstelling onbekend)

Individuele advocaat zonder vaste prijsafspraak tot aan eerste aanleg rekent een uurtarief variërend van €125 tot €300,- of hoger p/u. afhankelijk van moeilijkheids graad kunnen gemoeide uren oplopen tot 30 uur. hierbij dient rekening gehouden te worden dat bedragen exclusief BTW, voorschotten en griffierechten kunnen zijn. Beroepprocedures niet inbegrepen.

Individuele advocaat met prijs afspraak voor een standaard product tot aan eerste aanleg bv €1500,- hierbij dient rekening gehouden te worden dat bedragen exclusief BTW, voorschotten en griffierechten kunnen zijn. Beroepsprocedures niet inbegrepen.

Groepsprocessen via Ton, eerste voorschot €350,-, meer informatie voor beroepprocedures bij [email protected]

Beursklacht, €350,- tot aan eerste aanleg, per beroepsprocedures €350,-.
Naar aanleiding van een aantal reacties van forum bezoeker(sters) in diverse topics.
Is bovenstaande reactie herhaald en ingelast geplaatst.

De vraag waar het break even point ligt in schikken of procederen ligt voor iedere gedupeerde van aandelenlease op een ander niveau.
Als ook de vraag waar hij/zij het beste bij af is om te gaan procederen.
Procederen op grond van een principe kwestie kan in sommige gevallen inhouden dat je een dief van je eigen portemonnee wordt.

Het schikken heeft als een klein voordeel dat je weet waaraan je toe bent. Althans zodra je een vrijblijvende persoonlijke offerte hebt opgevraagd over alle bestaande contracten.

Bij procederen kan er gemakshalve vanuit gegaan worden dat kans op winnen groot is, gezien de al gedane uitspraken is ongeveer 90% in het voordeel van gedupeerden, daarbij is het (gemiddelde) toegekende bedrag (saldo) variërend van 50 tot 75% van de inleg redelijk te noemen, in sommige gevallen hoger. (in sommige gevallen nihil of negatief, indien advocaat kosten het bedrag te boven gaat wat terug ontvangen kan worden)

Het éénzijdig ongefundeerd stoppen van betalingen is af te raden. Daar dit in sommige individuele omstandigheden kan leiden tot verergering van de persoonlijke situatie, hoewel er diverse voldoende juridische gronden en of persoonlijke omstandigheden zijn die stoppen van betalen "legitiem" maken. Dient men stoppen van betalen ten alle tijden in overleg te doen met de rechtshulpverlener.

Met vriendelijke groet,
Pieter Hezemans
Vereniging Payback

J Hopman
Berichten: 268
Lid geworden op: 04 mei 2005 17:52

Re: Kosten procedures schikken of procederen

Ongelezen bericht door J Hopman »

Gewoon procederen tegen Dexia is het beste, ga naar lease-proces mensen met een smalle beurs die vertellen je prcies wat je moet doen en daarna nemen ze alles van je over, want ze scheiten in hun broek bij DEXIA.

En waarom? omdat lease-proces éénmalig 125 euro kost en als ze winnen komt daar nog een bedrag bij, maar je haalt veel meer binnen dan met het Duisenberg voorstel.

Daarom gaan er zoveel mensen heen, want of heb je getekend lease-proces verteld je precies om het ongedaan te maken zodat je alsnog kan procederen, en je heb er geen omkijken naar want ze nemen alles van je over.

JH
Berichten: 2919
Lid geworden op: 30 aug 2003 14:37

Re: Kosten procedures schikken of procederen

Ongelezen bericht door JH »

En waarom? omdat lease-proces éénmalig 125 euro kost en als ze winnen komt daar nog een bedrag bij, maar je haalt veel meer binnen dan met het Duisenberg voorstel.
Wat een geweldig advies van hoppie. Vooral die eenmalige bijdrage. Vergeten worden wel de kantoorkosten die volgen en de verweerschriften over en weer. Al met al loopt het bedrag gauw op tot 2000 euro los van de immateriele kosten zoals stress in de persoonlijke levenssfeer.
Om nog maar te zwijgen over het percentage dat men opstrijkt wanneer het proces gewonnen wordt.

Bokkenslachter
Berichten: 49
Lid geworden op: 17 jun 2005 00:35

Re: Kosten procedures schikken of procederen

Ongelezen bericht door Bokkenslachter »

:lol: Beter de helft door Leaseproces verkregen
dan je door Dexia helemaal laten legen
:lol:

Gesloten