LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] DSB in de problemen??

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door Piet »

Vanavond, 2 april, om 22.15 uur in Nova op Ned 2:

DIEP IN DE SCHULDEN DOOR DSB BANK
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt een onderzoek in naar de kredietverstrekking door de DSB bank en dochterbedrijven als Frisia, Lenen.nl en Becam.
Te hoog
Hypotheken bij de DSB zijn soms veel hoger dan de maximaal toegestane 125 procent van de executiewaarde van de woning en steeds meer mensen krijgen te maken met aflossingsproblemen van torenhoge leningen. Het is niet uitgesloten dat de AFM sancties zal heffen tegen de kredietverstrekker, die fouten zou maken bij de voorlichting van klanten.

DSB vindt de aantijgingen onterecht en zegt dat de bank geen enkel belang heeft bij het verstrekken van onverantwoord hoge leningen. Intussen stapelen de klachtendossiers zich op.
Reclame
De groei van het aantal mensen dat zijn schulden niet meer kan aflossen is in politiek Den Haag niet onopgemerkt gebleven. Kamerleden Elly Blanksma (CDA) en Hans Spekman (PvdA) hebben een initiatiefwet ingediend om de televisiereclame voor leningen aan banden te leggen.
Zo willen zij de spotjes tussen zes uur 's ochtends en negen uur 's avonds van de buis weren. Kredietverstrekkers mogen volgens de wet ook geen verbanden meer leggen tussen een lening en het kopen van een nieuwe auto, keuken of andere luxe producten.

NOVA spreekt hierover met Hans Spekman.


http://www.novatv.nl/page/detail/uitzen ... r+DSB+bank

Niet allen het PvdA Kamerlid maar ook anderen, rechtstreeks betrokkenen, komen aan het woord.
DSB zal misschien van alles proberen om publicatie te voorkomen. hopelijk gaat de uitzending van vanavond door en wordt deze niet (voor de derde keer) uitgesteld.

Groeten,
Piet

myhome
Berichten: 8
Lid geworden op: 28 jan 2006 14:35

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door myhome »

Heb naar nova gekeken wat een boeven van dsb zeg het verhaal wat die gedupeerden vab dsb vertelden komt me heel bekend voor,ik heb gelukkig maar een hele kleine hypotheek bij de dsb,maar dat neemt niet weg dat de rente die ik nu betaal 8,2% bedraagt.
Zes jaar geleden heb ik deze hypotheek afgesloten tegen een rente van 4%,wat dsb doet is heel langzaam aan de rente verhogen elke keer een paar tiende van een procent er boven op gooien waardoor het rente percentage is zes jaar tijd meer dan verdubbeld is,ik ken geen andere bank die het presteert om in zes jaar tijd de rente te verdubbelen.
Gelukkig heb ik maar een hele kleine lening lopen bij dsb maar voor degenen die er een fikse lening hebben is het een groot drama,je zult maar je rente lasten van 700 euro naar 1400 euro zien stijgen dan is het gewoon niet meer op te brengen.
Ik hoop dat ze flink worden aangepakt.
En dan die woordvoerder van dsb met zijn praatjes dat het aan de energie maatschappijen en telecombedrijven gokverslaving drank verslaving ligt dat de lening bij dsb niet meer is op te brengen.
Ik dacht toch echt dat het dsb is die de rente heeft verdubbeld en niemand anders.

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door Piet »

De Nova uitzending van gisteravond Diep in de schulden door DSB bank is hier terug te zien:
http://www.novatv.nl/page/detail/uitzendingen/6842/#

Groeten,
Piet

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door Piet »

DSB gedupeerden aan het woord.
Komende maandag, 13 april, in Radar op Ned1 om 20.15 uur
Steeds meer wordt er bekend over de praktijken van DSB en de vele dochter ondernemingen zoals Becam, Frisia, Lenen.nl en Postkrediet.
Van de website van Radar:
Hoge hypotheken
Gepubliceerd op vrijdag 10 april 2009

De DSB Bank stunt met hypotheken waarbij je maandlasten drastisch zouden verminderen ten opzichte van andere geldverstrekkers. Wat ze er echter niet bij vertellen is dat door allerlei verzekeringen je hypotheek zo hoog kan worden dat je na verloop van tijd de hypotheeklasten bijna niet meer kan betalen. DSB reageert in de studio.
Mis deze uitzending niet!

Groeten,
Piet

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door Piet »

Afgelopen zaterdag verscheen er een artikel in het NRC Handelsblad over DSB
De praktijken van 'De Snelle Belofte Bank'

DSB Bank werd meerdere keren door de rechter veroordeeld omdat het zijn klanten slecht informeerde over de risico's van zijn producten

een paar citaten uit het artikel
„Het is echt 'De Snelle Belofte Bank', een fantastisch uitgekiende formule. Je wordt gelokt door een lage rente, je gaat op gesprek, je tekent een contract en binnen een half uur sta je weer buiten", zegt Meijer.
Het is een veelgehoorde klacht over de werkwijze van de DSB Bank. Uit de dossiers van Meijer, maar ook uit jurisprudentie komt naar voren dat de bank vaak op dezelfde manier te werk gaat.
Een klant wil een lening - consumptief krediet - afsluiten, zeg 23.000 euro voor een nieuwe auto, en stapt binnen bij een financieel adviseur van een van de vele (er zijn er ruim honderd) DSB-dochters en merknamen. De jaarrente bedraagt 6,4 procent rente en de looptijd van de lening is 4 jaar.
De adviseur vertelt dat bij de lening een verzekering voor arbeidsongeschiktheid of overlijdensrisico afgesloten dient te worden. Stel dat de verzekeringskosten 3.396 euro bedragen. De klant moet dit niet in maandelijkse termijnen betalen, zoals gebruikelijk, maar in een keer. Het verzekeringsbedrag wordt in feite opgeteld bij de lening en daar wordt dus ook rente over betaald.
De adviseur is blij, want hij krijgt een commissie op de verkoop van de verzekeringspolis. En op het extra te lenen bedrag rekent hij een hogere rente aan. De klant heeft dat niet in de gaten. Die is blij dat hij verzekerd is en wil daarvoor best een paar tientjes meer per maand betalen.
Soms gaat de financieel adviseur van Becam, Frisia, de Robbesand Voorschotbank of een andere bv van DSB nog verder. De klant kan nog 10.000 euro bijlenen en dit geld beleggen in een product van DSB Bank als het Hollands Welvaren Select. Dit fonds koopt aandelen ING, Aegon, Getronics of Ahold. Als de aandelen in waarde stijgen over de looptijd, kan een deel van de lening afgelost worden met de belegging. „De adviseurs van DSB houden klanten voor dat ze zo een deel of zelfs hun totale lening kunnen afbetalen", zegt Meijer. „Haast gratis lenen dus. Maar er wordt nauwelijks gewezen op de risico’s van beleggen, terwijl DSB Bank juist mikt op klanten die niet hoog zijn opgeleid.”
Meerdere keren heeft de rechtbank geoordeeld dat adviseurs van DSB-dochters inderdaad hun klanten niet goed hebben geïnformeerd over de risico’s van dergelijke financiële producten.
Niet alleen de rechtbank, ook de klachtencommissie DSI, de Dutch Secunty Institute, heeft sinds 2005 een aantal uitspraken gedaan over klachten tegen DSB of filialen van de groep. Scheringa ontkent dat niet „Natuurlijk krijgen wij klachten en soms zijn die terecht. Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Met een marktaandeel van 20 procent is het niet onevenredig dat een vijfde van de klachten ons betreft.
Hier de link naar het volledige artikel:
http://www.platformaandelenlease.nl/nieuws/11042009.htm

Groeten,
Piet

Wessela

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door Wessela »

Beetje simpele uitzending mensen willen toch zelf hun lening verhogen !
Logisch als je nergens een lening meer krijgt en bij DSB wel, ja elke transactie heeft een prijs.

Elke bank rekent 4% rente als voorbeeld en Dirk geeft het 1e jaar 2,1% ja dan vraag je er zelf om, om genaaid te worden. EIGEN VERANTWOORDING :roll:

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door Piet »

Wessela schrijft:
EIGEN VERANTWOORDING
Gelukkig denkt ons rechtssysteem en klachtencommissie hier iets anders over.
Alleen al in 2008 zijn er 17 uitspraken gepubliceerd waarin DSB wordt veroordeeld. Het aantal daadwerkelijk gedane uitspraken ligt hoger.
Elke bank heeft namelijk een verantwoordelijkheid jegens zijn klanten.
Elke bank, dus ook DSB, heeft een bijzondere zorgplicht en DSB lapt deze zorgplicht volledig aan zijn laars.
De consument is het zat om keer op keer belazerd te worden door financiële instellingen zoals DSB.
Het vertrouwen is tot onder het nulpunt gedaald en de banken en de politiek zullen toch eens moeten gaan denken hoe zij dit vertrouwen weer kunnen terugkrijgen of liever gezegd, terugverdienen.

“De klant is koning” is een kreet die weer wordt gehoord.
Nu nog de uitvoering en financiële instellingen die zich niet houden aan de bijzondere zorgplicht en de regels moeten aan de schandpaal worden genageld.
En onderzoek naar wat DSB en de vele dochters de afgelopen jaren hebben gedaan moet zeker worden gehouden.
Het is niet voldoende om te zeggen dat het vanaf nu beter zal gaan.
DSB moet gestraft worden voor de enorme ellende die zij over hun “klanten”hebben uitgestort.
De financiële, maatschappelijke en sociale gevolgen tekenen het leven van de gedupeerden vaak voor hun leven en dat kan DSB niet zo maar wegpoetsen.

Groeten,
Piet

B17
Berichten: 959
Lid geworden op: 23 okt 2006 11:22

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door B17 »

Helemaal mee eens bankiers en politici er is een enorme vertrouwensbreuk ontstaan, juist wat die twee groepen hebben veroorzaakt, en de gedupeerden pikken dit soort van gemene onrecht niet langer.

Wessela

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door Wessela »

Het mes snijdt aan 2 kanten zowel de bank als het zogenaamde slachtoffer ziet door de hebzucht, de bomen in het bos niet meer.
Laatst gewijzigd door Wessela op 15 apr 2009 10:46, 1 keer totaal gewijzigd.

Oom Dagobert
Berichten: 1701
Lid geworden op: 07 jul 2003 16:29

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door Oom Dagobert »

De politiek loopt graag achter de feiten aan.
Zelf problemen signaleren is riskant, vooral als men nog geen oplossing heeft.
Daarom wacht men in Den Haag liever af tot het kwaad is geschied.
Men is beter in het bedenken van maatregelen om de narigheid in de toekomst te voorkomen dan het vanaf het begin te voorkomen.
En de mensen die de dupe zijn geworden?
Ach, in hun hart hebben ze aan maling aan je.
Eigen schuld dikke bult, moet je maar beter uitkijken.
Er waren meer banken dan DSB, eigen vrijwillege keuze........
Alleen pas wanneer de rechter er aan te pas komt wordt de gedupeerden recht gedaan.
Dan kunnen de banken niet meer aan de zorgplicht onderuit.
Den Haag houdt bank-managers de hand boven het hoofd, AFM allemaal 1 pot nat, ons kent ons.
Politici willen na hun politieke carriere maar al te graag van een goed betaalde baan in het bedrijfsleven verzekerd zijn.
En zo speelt men elkaar de bal toe.
Topmanagers, bankdirecteuren, commisarissen, bestuursraadsleden,
ze beloven allemaal beterschap maar dat Jan met de Pet tot in lengte van jaren gebukt gaat onder zijn financiele verlies dat interesseert ze niet.
Zo ging het met de Dexia-gedupeerden en zo gaat het met de
DSB-gedupeerden.
Het enige wat hen interesseert zijn goede jaarcijfers ten gunste van hun salaris, de jaarlijkse bonus en de vertrekpremie.
Keer op keer zei Bruneel van Dexia dat hij de echt schrijnende gevallen te hulp zou komen.
Als Dexia fouten zou hebben gemaakt zou Dexia haar verantwoordelijkheid nemen.
In de praktijk probeerde ze echter iedereen die de Duisenbergregeling niet wilde accepteren bij de rechter de laatste cent afhandig te maken.
En nu belooft DSB om met de mensen die hun rente niet meer kunnen betalen tot een oplossing te komen.
Wie gelooft dat?
Dexia noemde de mensen die genoegdoening verlangden
"rupsjes nooit genoeg".
En DSB zou haar leven al gebetert hebben begreep ik gisteren van een lid van de raad van bestuur.
Alsof hen nu geen enkele blaam meer treft.
Nu de mensen met betalingsproblemen nog het zwijgen opleggen
en er is niets meer aan de hand voor Dirk Scheringa cs. en Den haag
is tevreden gesteld dat het in de toekomst niet meer voor zal komen.

mattie
Berichten: 535
Lid geworden op: 17 mar 2008 21:09

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door mattie »

Oom Dagobert.

Je hoopt dat het anders is,en dat nu eindelijk na jaren verdriet en pijn het recht zal zegevieren.
Maar ook iedere keer zie ik weer dat het is zoals u het stelt Oom Dagobert.

Een positive ontwikkeling is,dat figuren zoals Wessela steeds minder in getal zijn,
En de gedupeerden pikken het niet meer,laten zich steeds meer horen.

Wessela,dit soort loze kreten heeft geen invloed meer! teveel mensen weten nu hoe het echt zit!
Mattie

Wessela

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door Wessela »

Kijk eens Mattie:

Laagste Hypotheekrentes
Vind de laagste hypotheken Doe de hypotheek vergelijking!
www.Hypotheek-Trends.nl

Dit meldt RTL-Z. ING hanteert voor de variabele rente de 1 maands euribor op de 15e van de maand. Samen met een opslag van 1% wordt dan het percentage voor de komende maand berekend. De andere banken hanteren hogere opslagen.

De 1 maands Euribor is vandaag gedaald naar 0,99%, een nog nooit bereikt laagtepunt. Op 7 oktober was de 1 maands Euribor nog 5,2%.

Sommige klanten van ING hebben in hun contract zelfs een opslag van 0,80% staan, bij een hypotheek onder de 75% van de executiewaarde. Die gaan 1,79% rente betalen.

De variabele rente was bij deze klanten in november nog 6%. Op een hypotheek van bijvoorbeeld 150.000 euro een rentelast van €750 per maand. De rentelast voor deze gelukkige ING-klant is voor de komende maand nu nog maar slechts €223,75.

myhome
Berichten: 8
Lid geworden op: 28 jan 2006 14:35

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door myhome »

En die oplichters van DSB DIRK SCHERINGA rekent nog steeds 8,2 %,het zijn echt inhalige oplichters daar.Bah zeg

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door Piet »

Ook het NRC Handelsblad en Erica Verdegaal is het niet ontgaan wat de werkelijke aard is van DSB en suikeroompje Scheringa.
Lees hier het artikel Wolf zoekt schaapskleren wat vandaag in het NRC Handelsblad staat:

http://www.nrcnext.nl/geld-en-werk/2009 ... apskleren/

De uitzending van Hart van Nederland van afgelopen donderdag over de praktijken van DSB is hier te zien:
http://www.hartvannederland.nl/item/225 ... tijken_DSB

Groeten,
Piet

maalnietomme

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door maalnietomme »

niet meer van toepassing.
Laatst gewijzigd door maalnietomme op 23 mei 2009 16:54, 1 keer totaal gewijzigd.

mattie
Berichten: 535
Lid geworden op: 17 mar 2008 21:09

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door mattie »

Ga maar zwemmen! :P

Wijsmand
Berichten: 26
Lid geworden op: 16 mar 2009 18:02

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door Wijsmand »

Ik neem aan dat je geen annuleringsverzekering hebt ?

Als je klant bent bij Wehkamp kun je daar ook geld lenen tegen 18% is maar een idee !

Fijne reis gewenst .

J.L. v. N.
Berichten: 321
Lid geworden op: 01 mei 2005 11:17

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door J.L. v. N. »

Ga anders naar Becam, Afab, Postkrediet of Lenen.nl. Die helpen je vast graag de boot in!

maalnietomme

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door maalnietomme »

Wijsmand bedankt voor je advies en ik hoop niet dat de boot zinkt mattie, kan namelijk niet zwemmen en voor die andere poster ik ben al de boot ingegaan door DSB :lol:
Laatst gewijzigd door maalnietomme op 23 mei 2009 16:54, 1 keer totaal gewijzigd.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: DSB in de problemen??

Ongelezen bericht door kweenie »

Als je bericht over de cruise echt serieus is (waar ik niet vanuit ben gegaan), dan ben je wel heel erg niet goed bezig. Als je zo krap in je budget zit dat je ten gevolge van een DSB lening huurachterstand hebt, dan zou je je geld niet moeten uitgeven aan een cruise, maar aan het aflossen of beperken van je schulden.

Gesloten