LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] ABN-AMRO is nu van de staat.

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire
wevera
Berichten: 671
Lid geworden op: 06 apr 2008 20:11

ABN-AMRO is nu van de staat.

Ongelezen bericht door wevera »

Niet alleen Fortis maar ook ABN-AMRO is nu van de staat. In Ned. heeft ABN-AMRO nogal wat meer belang dan Fortis. Door de opkoop van Bos is de Ned. volksvertegenwoordiging verantwoordelijk voor de gang van zaken bij ABN-AMRO.

Afgelopen Zaterdag stond er in de volkskrant, in de bijlage "het vervolg" een paginagroot artikel dat een intervieuw bevatte met Tom de Swaan. Dhr. de Swaan was van 1999 - 2006 hoofdbestuurslid van ABN-AMRO en verantwoordelijk voor financien en risicomanagement. Tegenwoordig is hij ondermeer commisaris bij verschillende grote bedrijven en zit in besturen van diverse belangrijke maatschappelijke instellingen.
Kortom een toppertje in het old boys en girls netwerk van belangrijke personen, een echte opinian-leader.

Het artikel heeft als titel "Achteraf gelijk gekregen". Aha..., dacht ik. Nu krijg ik belangrijke informatie over de beleggingsverzekeringen/woekerpolissen van ABN-AMRO, zoals de meeggroeihypotheek.
Maar wat een tegenvaller. Het gaat over de kredietcrises waarvan de oorzaken liggen bij falend risicomanagement bij - en van anderen.
Over woekerpolissen staat er alleen iets in de voorlaatste alinea.

"In Ned. hebben banken een zorgplicht, in de VS hebben ze dat niet. Nederlandse banken moeten waarschuwen: U mag dit niet kopen. Als de banken hun zorgplicht verwaarlozen moeten ze klanten compenseren: zoals bij legiolease en woekerpolissen is gebeurd".

Enkele korte zinnen met alleen maar leugens. Mijn gemoedstoestend geraakte enige tijd ver over de grens van flabbergasted, maar dat is alweer over.
Er zijn nog duizenden legiolease-gedupeerden die zich in de financiele afgrond bevinden en aan woekerpolis-gedupeerden is er nog geen enkele euro compensatie vestrekt.
Dat weet de Swaan ook. Waarom beweert hij dit?
Blijkbaar is het van hogerhand de bedoeling om alles bij het oude te laten zodat premiebetalingen (liquide middelen) kunnen doorgaan en er een oppervlakkig vertrouwen en rust tot stand komt.

Zo werkt het niet, het is weer denken voor de korte termijn. Op een gegeven moment, tegen de datum van uitkering, komt elke woekerpolisbezitter er achter dat hij of zij belazerd is en verliest dan alsnog zijn vertrouwen. Zo wordt het nooit beter.

Wat doen wij hieraan. Voorlopig maar de volksvertegenwoordiging activeren en emailen. (zie ook www.tweedekamer.nl)
- [email protected] (financiele commissie tweedekamer)
- [email protected] ( VVD: voorzitter)
- [email protected] (CDA: vicevoorzitter)
- [email protected] (PvDA)
- [email protected] (D66)
- [email protected] (GL)
- [email protected] (CU)
- [email protected] (SP)
- [email protected] (PVV)

Vooral voor gedupeerden van beleggingsverzekeringen/woekerpolissen van ABN-AMRO en Fortis is het belangrijk om de tweeede kamer te activeren. Want Bos zelf en Balkenende zitten helemaal op de lijn van de Swaan, voor hen bestaan woekerpolissen niet meer.

Met vriendelijke groet, Arie Wever

Elias
Berichten: 1972
Lid geworden op: 09 mar 2005 00:10

Re: ABN-AMRO is nu van de staat.

Ongelezen bericht door Elias »

Tja, in die kringen heerst kennelijk al de opvatting, dat de zogenaamde belangenbehartigende "Stichtingen" hun vuile werk al keurig hebben gedaan. We dreigen, in navolging door alle verzekeringsbanken, simpelweg met een hondefooi afgescheept te worden.......

Maar er moet nog gestemd worden ! Stem NEE ! tegen de Delta Lloyd - deal.

Terug naar de onderhandelingstafel en procederen tegen die hap.

flabbergasted
Berichten: 185
Lid geworden op: 19 jun 2008 21:06

Re: ABN-AMRO is nu van de staat.

Ongelezen bericht door flabbergasted »

kwil wel neeeeeee stemmen, maar
mijn woekerpolis is van Stad Rotterdam , nu Fortis.....!

maar wat kunnen die 5000 aangesloten DL-ers nog....er zouden er in totaal 300.000 zijn van DL? Waar zitten die? Geemigreerd? Geld teveel?

Verdorie!

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: ABN-AMRO is nu van de staat.

Ongelezen bericht door peewee »

Arie,

En de opmerking van de Swaan over dat er in de Verenigde Staten geen zorgplicht zou bestaan is ook al grote ONZIN. De ontwikkeling van de zorgplicht bij banken bestaat in de V.S. al langer dan in Nederland, namelijk sinds de jaren dertig van de vorige eeuw. Zie onder o.a. de Securities Exchange Act van 1934.

Het gebrek aan kennis bij dit soort ''hoge heren'' geeft ongeveer het (lage) niveau aan waarop bankiers in Nederland opereren. Wat een minkunkel. Helaas slikt de journalist die de Swaan interviewde dit blijkbaar gewoon voor zoete koek. Maar ach, de hele berichtgeving over de aandelenlease-affaire in de persmedia was al vanaf 2002 van een bedroevend laag niveau.
Dat zal in de woekerpolis-affaire niet veel beter gaan. De meeste economie redacties op kranten en programma's als RTLZ en BNR willen graag goede connecties onderhouden met PR-medewerkers van financiele instellingen en zullen financiele instellingen niet zo snel hard willen aanpakken. Ons kent ons.

Gesloten