LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Webhost e-dentify

Heb je goede of slechte ervaring op het internet of met het internet? Hier kan je jouw mening geven over de zaken rondom het internet.
JvdAnker

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door JvdAnker »

Ik denk dat het bij E-dentify heel erg afhankt op welke server je zit. Ik heb er 1 standaard pakket een een reseller pakket. Alle twee op een aparte server.
Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd niet zoveel problemen meer heb. Het opstarten van alle twee de pakketten was erg stoperig. Lang wachten op domeinnamen, die net voor mijn neus weggekaapt werden. Pakket aanvragen en moeten wachten tot er een nieuwe server was. Support waarbij je kon wachten tot je een ons woog, verdwijnen van forum e.d.
Maar goed. Ik begin toch wel te geloven dat E-dentify het beste met zijn klanten voor heeft. En hoop dan ook dat ze op deze voet verder zullen gaan. Voor 1 Euro per maand, vind ik dat het aardig werkt.

Pangel Silsma

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door Pangel Silsma »

Ik denk dat er toch iets gigantisch mis is met dat bedrijf. Ze zitten gewoon in je bestanden te neuzen, en als de scripts van jouw website ze niet aanstaan blokkeren ze je (excuus voor brakke serverhardware). Ook openen ze gewoon rar en zipfiles, en andere bestanden (die mogeljik prive zijn). Inbreuk van privacy if you ask me. Hebben we nu niet genoeg bewijs tegen deze kinderoplichters die niks van bedrijfsvoering afweten? (Ik voel me best naar zo... opgelicht door iemand die mijn achterkleinkind had kunnen zijn)

Peter Wiggers
Berichten: 13
Lid geworden op: 16 mei 2005 17:35

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door Peter Wiggers »

Ik denk dat er toch iets gigantisch mis is met dat bedrijf. Ze zitten gewoon in je bestanden te neuzen, en als de scripts van jouw website ze niet aanstaan blokkeren ze je (excuus voor brakke serverhardware). Ook openen ze gewoon rar en zipfiles, en andere bestanden (die mogeljik prive zijn). Inbreuk van privacy if you ask me. Hebben we nu niet genoeg bewijs tegen deze kinderoplichters die niks van bedrijfsvoering afweten? (Ik voel me best naar zo... opgelicht door iemand die mijn achterkleinkind had kunnen zijn)
Bij de douane wordt toch ook gecheckt of je iets illegaals bij je hebt (steekproeven)? Koffers worden opengemaakt, dozen opengemaakt. Wij doen ook steekproeven op illegale films en MP3-files, helaas vaak met succes. Er staat duidelijk in de AV dat dit verboden is en dit zullen wij dus ook moeten checken.

angel2000

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door angel2000 »

Klein verschil: dit doen ze wel in je bijzijn en zelfs met je instemming aangezien ze je zelf vragen je koffers te openen. Bij weigering wordt de politie erbij gehaald en hebben ze dus recht om je spullen te openen ( doen jullie dit ook ???? ).

Gast

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door Gast »

Zelfs de douane mag dat idd alleen met toestemming. Op een ander vlak heb ik al eerder aangegeven dat ED je recht op privacy niet respecteert!!

Gast

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door Gast »

Van een hostingprovider die zijn diensten voor 1 euro per maand aanbiedt kun je niet verwachten dat alles vlekkeloos verloopt.

Wanneer heeft de gemiddelde consument nu eens door dat je krijgt waarvoor je betaald? Als je voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten dan zal er ergens een addertje onder het gras zitten.

Het lijkt erop dat e-Dentify bespaart op dingen waar bij andere hostingbedrijven veel meer in geïnvesteerd wordt. Daar staat dus tegenover dat de diensten van e-Dentify maar 1 euro per maand kosten tegenover sommige providers die het tien- tot honderd(!!) voudige vragen.

angel2000

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door angel2000 »

Op zich heb je gelijk als je vindt dat je voor 1 euro niet zo verschrikkelijk veel service mag verwachten. Aangezien je betaald mag je wel degelijk enige service verwachten ( die wel verbetert de laatste tijd overigens ).
De net aangeroerde punten van privacy hebben hier natuurlijk helemaal NIETS mee te maken. Zou helemaal mooi worden dat als je niet zo veel betaald ergens voor dat dat de eigenaren daarvan het recht zou geven jouw privacy te schenden... Zo zit de nederlandse wet toch niet in elkaar. :?:

Redead

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door Redead »

Ik ben ZEER ontevreden over E-dentify. Als iemand twijfelt of hij hier wilt gaan hosten, dan zou ik eerst maar eens op het forum van E-dentify gaan kijken, daar staan bijna alleen maar negatieve reacties. Bijna iedereen moet dingen dubbel vragen, anders antwoorden ze gewoon niet heb ik het idee. Veel mailtjes komen ook niet aan bij hun, dat hebben ze zelf toegegeven. Je zou toch denken dat mensen die met computers werken Outlook wel in kunnen stellen?! Je moet ook vragen om dingen die automatisch moeten gebeuren, zo moest ik zelf achter mijn eigen inloggegevens aan. Deze ontving ik niet automatisch.

Ook lichten je ze gewoon heel slecht in (eigenlijk niet). Als er downtimes zijn dan informeren ze je totaal niet. Je weet dus gewoon niet waar je aan toe bent, je kan dus ook niks vertellen aan de bezoekers van je site. Een email nieuwsbrief zou niet zo moeilijk moeten zijn. Soms zeggen ze op het forum wel dat ze weten dat er een downtime is geweest, maar niet waardoor. Dat gaan ze later dan nog uitzoeken, waarnaa je er vervolgens nooit meer over hoort.

Bezoekers van het forum die er net zijn worden ook ineens tot moderator benoemd, vrij onprofessioneel. Soms zijn ze ook echt onaardig op het forum, ze weten niet hoe je met klanten om moet gaan! Laats had ik een totaal onschuldige opmerking, en die werd aangezien als ‘geflame’, dat was zeker niet zo. Ze kunnen niet tegen kritiek heb ik het idee, want het is wel terecht kritiek.

Ook was er een keer een topic dat iemand had geopend, en die wist heel veel te vertellen over de slechte beveiliging van de servers van e-dentify. Dat topic werd een paar maal verwijderd. Het bleek dus dat ze gewoon oude kernels hadden, die dus onveilig zijn. Dus die gingen ze toen maar even updaten. Dat lijkt mij dat je dat meteen goed doet??!
Ook was er een keer een reactie van iemand van e-dentify op het forum dat als volgt ging: "Oh, dat vond ik niet belangrijk genoeg, dus ik heb er niet op geantwoord".

Ook heb ik al een paar keer meegemaakt dat ze configuratie fouten van hun servers hadden. Toen deden sommige php scripts het niet. En dan werkte de error-pagina's niet. En dan kon je weer geen password-protect directory maken. Ook was een keer een hele week de server onstabiel, dat heeft een week geduurd met wel een paar downtimes per dag. Dat zou toch meteen goed moeten worden gemaakt!

Een hele tijd geleden gingen ze de de server verhuizen naar Nederland. Opzich goed natuurlijk, maar niet zoals zij dat deden. De site was ineens down, je werd totaal niet ingelicht over de gang van zaken. Toen alles weer online was na een week, ware alle gegevens kwijt. Ze hadden geen backup gemaakt omdat ze 15GB teveel vonden om te downloaden, dus dan maken ze maar gewoon geen backup. En dan alsnog hadden ze dat ook kunnen zeggen dat ze geen backups maken, dan had ik zelf vaker backups kunnen maken.

In november/december 2004 heeft mijn website er bijna continue uit gelegen. Enige compensatie hoef je bij
e-dentify ook zeker niet te verwachten, een verklaring van de downtime ook niet.
Inmiddels heb ik mijn domein al over gezet naar een andere webhoster, deze doet het wel gewoon goed, dus het kan wel!

De mensen van e-dentify behandelen je ook onbeleefd via de email, kreten zoals ‘Dat ga ik niet voor je doen!’ komen met regelmaat voor. Ik heb nog nooit het gevoel serieus genomen te worden bij e-dentify gehad, ze behandelen je als een zak stront.

E-dentify is opgericht door minderjarigen, het wordt ook door minderjarigen onderhouden. Deze ‘kleuters’ weten totaal niet hoe je een bedrijf moet runnen, en hoe je moet communiceren met je klanten. Het is regelmatig voorgekomen dat ik totaal geen antwoord krijg op een mail, of soms krijg ik pas een maand later antwoord.

Wanneer er weer eens een server uit ligt, dan duurt het meestal een paar dagen voordat die eindelijk weer eens goed werkt. In de tussentijd lossen ze andere problemen op andere servers ook niet op, er ontstaan dus alleen maar meer problemen. Sommige problemen hebben bijna iedereen, iedereen vraagt om een oplossing op hun forum, of een verklaring, maar het probleem oplossen, ho maar! Ze schuiven de problemen ook altijd op andere mensen af. ‘Ja, dit komt niet door ons, maar door de stichting domeinregistratie, dus wij hoeven er niks aan te doen.’ Dat kan wel zo zijn, maar het is wel degelijk jullie verantwoordelijkheid, daar worden jullie toch voor betaald om dat te verhelpen!

Heel e-dentify is gewoon een 'bijbaantje' van een paar gozers die eigenlijk niet genoeg weten van webhosting en het hele gebeuren daar omheen (klanten helpen, inlichten, enz.).
De problemen die ik hierboven heb beschreven zijn nog maar een kleine greep uit de zee van problemen. Je wordt gewoon keihard opgelicht bij e-dentify, want bijna niks werkt gewoon goed.

Kortom, ik raad het ZEER af om in zee te gaan met e-dentify. Laat je ook niet ‘misleiden’ door mensen die zeggen dat ze goede ervaringen met hun hebben, deze mensen hebben vroeg of laat toch ook problemen. Maak dus niet de ernstige fout om een webhosting pakket te bestellen, want dat bespaart een hoop ergernis en problemen!
Mocht je nog meer willen weten over e-dentify, dan kan je hier nog meer lezen over ervaringen met hun: http://www.misdefinitie.nl/index.php?nieuws=53&pagina=1

Keesjan
Berichten: 698
Lid geworden op: 30 jun 2004 14:36

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door Keesjan »

Bij de douane wordt toch ook gecheckt of je iets illegaals bij je hebt (steekproeven)? Koffers worden opengemaakt, dozen opengemaakt. Wij doen ook steekproeven op illegale films en MP3-files, helaas vaak met succes. Er staat duidelijk in de AV dat dit verboden is en dit zullen wij dus ook moeten checken.
Ik vergelijk het liever met de post: briefgeheim en privacy. Als ik via de TPG-post een envelop stuur, dan kan ik daar van alles en nog wat in stoppen, maar de postbode en postverwerkers mogen er niet inkijken. Zelfs niet als ik kinderporno of illegale software zou versturen.
Het lijkt erop dat e-Dentify bespaart op dingen waar bij andere hostingbedrijven veel meer in geïnvesteerd wordt. Daar staat dus tegenover dat de diensten van e-Dentify maar 1 euro per maand kosten tegenover sommige providers die het tien- tot honderd(!!) voudige vragen.
Je kan en mag als bedrijf niet besparen op de core-business. Je kan besparen op service, op helpdesk, op extra voorzieningen als frontpage extenties, maar niet op de basisdienst "hosting". Vergelijk het maar eens met andere diensten. De ene computer is een andere niet, maar de computer van 300 euro moet evenals die van 3000 euro en evenals een dikke serverbak van 15000 euro gewoon werken.

Gast

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door Gast »

Zo kan je ook klanten behandelen: http://www.reality-hosting.net/?pagina=nieuws&id=26

DreamOn2003
Berichten: 23
Lid geworden op: 01 feb 2005 23:44

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door DreamOn2003 »

Er is geen nieuws met dit id


Dit wilde je zeggen? :?

Gast

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door Gast »

[offtopic]KeesJan jij bent ook een zielig persoon, krijg ineens k*t spam van jou binnen waar ik NIET om gevraagt hebt[/offtopic]

btw, ik vindt dat hun de mensen van apollo gewoon cPanel moeten geven want daarvoor hebben we toch betaald?!
Ik vindt lycos free webhosting nog beter, op de banners na

Gast

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door Gast »

ik vindt het ook nies.

Keesjan
Berichten: 698
Lid geworden op: 30 jun 2004 14:36

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door Keesjan »

KeesJan jij bent ook een zielig persoon, krijg ineens k*t spam van jou binnen waar ik NIET om gevraagt hebt
Ik verstuur geen spam. Naar niemand. Sterker nog: ik heb sowieso naar niemand op dit forum mails gestuurd. Iedereen kan mijn naam wel boven een mail zetten.

FiZiON

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door FiZiON »

Wat een onvolwassen gedrag hier, van zowel voor- als tegenstanders van E-Dentify.

Ik begrijp dat sommige mensen stevig balen van het feit dat hun site meer down dan up is geweest. Die mensen hebben alle recht om te klagen. Naar mijn mening zijn het echter niet honderden gedupeerden, maar slechts enkele die honderden keren klagen. En dat is ook logisch. E-Dentify moet voor deze mensen een passende oplossing bedenken, laten we zeggen: het terugbetalen van de € 12 en ontbinden van het contract. Dan kunnen de ontevreden klanten ergens anders heen en is iedereen weer tevreden.

Het lijkt mij dat E-Dentify veel last heeft gehad van opstartproblemen, ook vanwege de onervarenheid van de medewerkers. Ik denk dat de medewerkers een hoop geleerd hebben van alle problemen. Van wat ik begrijp uit alle berichten zijn ze hard op weg om alles nu echt op de rails te krijgen. Of dit alles gaat lukken zal de toekomst uitwijzen. Dit kan iedereen overkomen, ook volwassenen.

Mensen die een professionele site willen bouwen moeten sowieso niet kiezen voor een budget-bedrijfje. Tenminste, dat zou ik niet doen.

Ik zou graag van de (terechte) klagers willen weten, wat zij nu precies willen. Het zwartmaken van E-Dentify lost jullie problemen echt niet op hoor. Het gaat er toch om dat je gewoon je geld terugkrijgt?

En E-Dentify: het zal jullie sieren als jullie alle klagers op een nette manier te woord staan door bijvoorbeeld iedere klager een e-mailtje te sturen met excuses en het verzoek om gegevens voor het terugbetalen van het betaalde geld.

Als laatste opmerking: ik ben niet voor, niet tegen en geen concurrent.

Goggie

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door Goggie »

Het gaat er toch om dat je gewoon je geld terugkrijgt?
De klanten krijgen hun geld niet ervoor terug. Daarom zijn er veel klachten.

Keesjan
Berichten: 698
Lid geworden op: 30 jun 2004 14:36

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door Keesjan »

En dat bewijst dat er geen sprake is van een handjevol klachten. Als het echt maar een paar klagers waren, dan had E-dentify met 50 euro alle klachten kunnen afkopen. Anders wordt het als het bedrijf honderden klanten moet terugbetalen...

niekvandengoor
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 jun 2005 21:10

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door niekvandengoor »

Er is weer een harde schijf van een server brak.

Bericht van een ED medewerker:
Diana's hdd is brak geworden, ik ga nu meteen de backup van afgelopen nacht naar athena zetten.

Daarna zal athena de ip adressen van diana overnemen, en alles werkt weer hoop ik. Ik schat dat dit rond 1 uur vannacht opgelost is.

Dit is een server van nog niet een maand oud, en dit is ook nog de server zijn waar alle klanten op staan van de vorige server waar de hd van brak was

Keesjan
Berichten: 698
Lid geworden op: 30 jun 2004 14:36

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door Keesjan »

Die prutsers zijn dus weer down. Er moet echt iets gaan gebeuren.

DreamOn2003
Berichten: 23
Lid geworden op: 01 feb 2005 23:44

Re: Webhost e-dentify

Ongelezen bericht door DreamOn2003 »

Ze hebben vast een hele doos gebruikte harddisks gekocht :(

Gesloten