LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Gezocht tips: geblokkeerde spaarrekening

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom spaarbeleg / sprintplan.
Anja en Marcel
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 mar 2011 18:31

Gezocht tips: geblokkeerde spaarrekening

Ongelezen bericht door Anja en Marcel »

Zoals zovelen komen wij aan het einde van de looptijd een groot bedrag tekort om onze hypotheek af te lossen. Wij hebben een Generali Toekomstplan, woekerpolis of niet ... er moet wat gebeuren om het gat te dichten, jammer genoeg komt onze adviseur niet met ideeen ... dus zijn we nu zelf aan het bedenken hoe of wat.
We gaan in ieder geval sparen en dat moet dan denk ik gebeuren op een geblokkeerde spaarrekening in verband met de belasting .... wie heeft er tips voor een maatschappij die een goede rente geeft als je een bedrag er langer vastzet, we zoeken geen depositorekening want daar kun je niets bijstorten, we zoeken ook absoluut geen beleggingsrekening, daar hebben we onze buik van vol!

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Gezocht tips: geblokkeerde spaarrekening

Ongelezen bericht door kweenie »

Volgens mij zijn er (nog) geen losse bankspaarrekeiningen voor bij een hypotheek te krijgen. En als die er zijn, dan zal de rente vergelijkbaar zijn met een goede losse spaarrekening en dus niet gekoppeld zijn aan je leenrente. Misschien dat oversluiten naar een nieuwe 'echte' bankspaarhypotheek een logischer optie is, maar dat hangt ook af van hoe lang je rente nog vast staat en hoe hoog de rente is die je nu moet betalen. Maar misschien dat je daar dan ook fiscaal geruisloos de waarde van die woekerpolis in kan storten.

Hou er ook rekening mee dat voor een 'belastingvriendelijke' rekenning extra voorwaarden heeft, zoals dat je per persoon een maximale vrijstelling hebt (ong. 1½ ton na 20 jaar inleggen), waarvoor ook de toekomstige uitkering van de al bestaande polis voor meetelt. Als je een nieuw, extra, product neemt, dan zul je dat dus weer 20 jaar moeten laten lopen. Ik weet niet of je nog zo lang wilt doen over de hypotheek? Als je de bestaande woekerpolis oversluit naar die nieuwe bankspaarrekening, dan tellen de al ingelegde jaren mee en hoef je minder lang te storten.

MIsschien dat je anders een gewone spaarrekening kunt openen, zonder fiscaal voordeel maar ook zonder fiscale eisen.

Gesloten