LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Heb je ervaring met computers of met aanbieders van computers? Geef hier jouw mening.
MichaelHermse
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 mar 2004 13:48

Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door MichaelHermse »

Onlangs kocht ik een HP pavilion 700 desktop pc. Hierop draaide een geinstalleerde versie van Windows XP home edition. Er werd geen Windows CDrom bijgeleverd. In een winkel heb ik een upgrade XP professional aangeschaft en wilde installeren over de XP home edition. Volgens de doos en gebruikers handleiding is dit mogelijk. Maar het wou niet. Na gebeld te hebben met HP kreeg ik te horen dat het inderdaad niet wou. HP installeerd namelijk niet de gehele Windows XP home edition software op de pc's. Upgraden lukt dus niet. Ik heb dus een softwarepakket van dik 300 euro voor niets gekocht. Schande.
Inmiddels draait de pc helemaal niet meer, en zit ik al meer dan 2 weken te wachten op een recovery cdrom van HP die ik heb moeten kopen voor 39 euro. Zelfs deze cdrom is niet bijgeleverd. HP is net zo erg als DELL. Mijn tip: koop gewoon een pc bij een goede computerwinkel van een merk die de winkel garandeerd. Koop nooit een pc via de radio of televisie en ook niet bij groothandels. De groothandels doen niets voor je als het product stuk is. Haal een pc in de winkel waar je ook naar toe kan als het gekochte product niet werkt.

Coolstar
Berichten: 8
Lid geworden op: 21 sep 2004 09:19

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door Coolstar »

Waarom koop je ook een pc als je niet weet hoe het werkt ???????

ophetinternet

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door ophetinternet »

Beste Michael,

Irritant dat dit moest gebeuren!
Ik wil je graag wat vertellen over die Recoverycdrom die je moet krijgen van HP en daarvoor €39,- euries voor neer moest tellen!

Wij hebben sinds enige maanden de HP Pavilion T380.nl aangeschaft,
en hebben daar ook geen Recoverycdrom bij gekregen. Mijn vriend vertelde ons toen, dat deze in het systeem zit.. (dat lukt niet meer bij jouvermoed ik, omdat jou pc niet meer werkt!

Als het je lukt je pc weer draaiende te krijgen, kijk eens dan in: Start, Programma's en dan Pc Help en Tools. Daar kun je zelf een Recoverycd maken! In de hoop dat dit gaat lukken, wens ik je nog veel succes!

Groetjes!

thethe2004

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door thethe2004 »

Beste Pech vogels,

Na in 1998 een packard HELL gekocht te hebben, uiteraard met software van fabrikant is dit een wijze les !!
Ik stel nu zelf de PC samen en zet het in elkaar. Het is kinderwerk !!

Levensles 1: Koop nooit meer een fabr. Pc met software.

Koop een pc bij de PC winkel met een los besturingsprogramma.
Nu kun je op je PC wel xp-pro installeren, maar dan moet je gaan formateren of in het slechtste geval er een andere harddisk erbij plaatsen.

Groetjes van ook een slachtoffer van de grote merken

Kas

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door Kas »

Waarom koop je in vredesnaam een pc met XP home als je XP pro wilt hebben? Volgende keer kun je beter naar een winkel gaan waar je het besturingssysteem van jouw keuze mee krijgt, veel goedkoper en makkelijker.

Bovendien zijn de verschillen tussen home en pro dusdanig dat alleen een zeer selecte groep van zeer professionele gebruikers werkelijk niet genoeg heeft aan de home edition. HP hoeft niet te verwachten dat hun klanten naar pro gaan upgraden (zeker niet langs legale weg, btw thumbs up for that).
De grap is dat als jij werkelijk zo'n specialist bent dat de home-edition niet volstaat.... vraag ik me toch af waarom je niet wist dat je met een OEM windows te maken had en dat dat verschilt van een retail. Was redelijk makkelijk te achterhalen.

De grote vraag is dus eigenlijk: hoe ben je ooit op het onzalige idee gekomen om 300 euri uit te geven voor besturingssysteem dat je helemaal niet nodig heb??

Bos
Berichten: 17
Lid geworden op: 27 nov 2003 08:53

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door Bos »

Een vraagje: sinds wanneer kan je Home "upgraden" naar Pro? Een upgrade van Pro is een upgrade vanaf Windows 98/ME.2000 naar Pro!

Groet,

Bos

heewda

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door heewda »

Wij hebben een pc gekocht bij dynabyte waar ook xp home opzit de recovery zit op de pc dmv F10 laatst deed ie het ook niet meer bel dynabyte op en 2 dagen later krijg ik mijn recovery cd gratis en voor niets

Jan met de Pet

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door Jan met de Pet »

Inderdaad, sommige mensen zeiden het hier al: koop gewoon een PC bij een PC winkel, zo simpel is het. Daar kennen ze de apparatuur, de software en je hoeft geen maand te wachten als er een reparatie nodig is (en reken maar, die heeft iedereen wel een keer). Ga dan niet zitten klagen dat die PC winkel iets duurder is, want daar krijg je service voor ipv een recovery cd en een duur helpdesknummer (die je overigens regelmatig helpen met: 'heeft u de recovery cd gebruikt?'..).

Heb je er wel verstand van, dan hoef ik je geen advies te geven hier ..

Paul1

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door Paul1 »

Ik lees iets slechts over Dell in één van de berichten. Wat is er dan zo slecht aan Dell?

Gast

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door Gast »

nieyts paul net zo min als PB slecht is, maar je moet je van te voren wel ff afvragen wat je met de pc gaat doen :!: :!: :!:

Jeroentje

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door Jeroentje »

Waarom heeft een thuis gebruiker windows xp PROFFESIONAL NODIG ??

crazygirl

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door crazygirl »

met pb is weldegelijk iets mis!!! ze proppen je lieve pc'tje vol met software van zichzelf, waardoor je als er iets mis is met je pc het niet gewoon op kan lossen maar dat altijd moet doen via hun recoverydisc!
gewoon de software van pb eraf gooien (is wel een gekloot maar oke) is mijn tip, of gewoon geen pb kopen is nog beter!!! je bent wel je garantie kwijt als je de software eraf gooit, maar dat is altijd beter dat dat je pc'tje vast blijft lopen toch!?

IIIXNIX
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 okt 2004 21:15

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door IIIXNIX »

ik heb zelf ook een PB Imedia 7020, en heb de hele rotzooi van hun eraf gegooid, wat moet ik met een programma van Wanadoo, als ik kabel internet heb van UPC? ik snap best dat PB het de consument wat makkelijker wil maken.. maar ik heb het niet nodig.. er schijnt een verborgen partitie te zijn, die is nu dus ook weg :D ik heb me eigen Windows XP cd'tje er weer in gedaan, geinstalleerd, en de pc loopt weer als een trein, weinig problemen.. had ik bij de PB versie van Windows wel... maar ik vind wel, dat een fabrikant zoals PB, HP of Dell er software OP cd-rom bij moet leveren, zowel de programma's die je er bij hoort te krijgen en natuurlijk (niet te vergeten) Windows XP op cd-rom (voor het geval). verder wil ik alle mensen met zo'n pc, veel sterkte toewensen :D voor mij geen PB of een andere fabrieks computer meer!

Groetjes William

Peter1977

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door Peter1977 »

Als ik je verhaal zo lees, dan gaan er hoogstens een paar dagen/weken over je verhaal... dan vind ik de vergelijking HP is net zo slecht als Dell wel erg overtrokken hoor. Zulke schoften als bij Dell zijn het blijkbaar niet want je wordt zo te horen eerlijk en direct te woord gestaan en niet van het kastje naar de muur gestuurd. De vergelijking met Dell gaat dus niet op.

Gast

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door Gast »

MichaelHermse de Recovery CD moet meegeleverd zijn met je pc. Als dat niet zo is dan moet je dat vermelden. In dat geval krijg je de recovery cd namelijk gratis.

Gast

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door Gast »

MichaelHermse de Recovery CD moet meegeleverd zijn met je pc. Als dat niet zo is dan moet je dat vermelden. In dat geval krijg je de recovery cd namelijk gratis.
Dit is niet het geval meer. Bij de nieuwe systemen heb je de mogenlijkheid zelf de cd's te maken. Hoe je dit moet doen staat in de handleiding en bij het opstarten voor de eerste keer.

Gast

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door Gast »

Je moest ook een Apple kopen.
Misschien ietsje duurder maar veel beter in gebruiksgemakm design, en je krijgt standaard Recover Cd's!
Ik heb zelf ook een windows gehad.
Een PB.
Twee jaar terug kochte ik het ding en ik ben nu blij dat het mijn huis uitwas.
Mijn apple die nou 5 jaar draait, doet het nog steeds prima.
Mijn PB werd meteen aangevallen door virussen en hackers en ik kon het niet meer overzien. Ook werden er allemaal dingen geinstaleerd die ik helemaal niet wou.
Misschien heb je meer software met een Windows maar misschien is dat nou wel een nadeel!

Gast

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door Gast »

Op 4 mei 2005 ontving ik mijn nieuwe computer uit reparatie retour met beschadiging.
Op 4 mei diende ik na constatering hiervan meteen een klacht in bij HP, op 6 mei 2005 werd ik door de Technische afdeling HP gebeld met de mededeling dat ik een hele nieuwe computer krijg, daar ik nog garantie heb, op 9 mei 2005 werd ik door het repaircentre van HP gebeld, kreeg nu weer te verstaan dat ik geen nieuwe computer krijg, op 11 mei 2005 werd ik door de Technische afdeling van HP wederom gebeld, kreeg weer te verstaan dat ik een nieuwe computer krijg omdat het nog onder garantie valt, werd doorverbonden met een collega van die persoon; ik kreeg iemand aan de lijn om een afspraak te maken voor bezorging nieuwe computer, echter die persoon wou er niks van weten, verbinding werd verbroken, op 20 mei 2005 nam ik telefonische kontakt op met klantenservice, ook klantenservice liet mij weten dat ik een nieuwe computer krijg, werd doorverbonden met afsprakenlijn voor bezorging nieuwe computer, kreeg een nul op mijn rekest.
Vandaag belde klantenservice van HP mij op, kreeg te verstaan dat ik geen nieuwe computer krijg, omdat hun beleid zo niet werkt.
Dus mensen koop geen HP-pc. je wordt in de maling genomen door ze.

Gast

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door Gast »

Rare jongens die Romeinen.

Gast

Re: Hewlet Packard net zo erg als DELL.

Ongelezen bericht door Gast »

Dat kun je wel zeggen ja, maar ondertussen zit de consument met de overlast.
Ik heb moeite ermee om mij niet kwaad te maken, toch zal ik het wel moeten, ze worden aangepakt, ik zie ze wel bij de Rechter, maar losgezien vanalles, een gewaarschuwd mens teld voor twee.

Gesloten