LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ook J-P Balkenende stapt naar rechter over zijn belegging

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Ook J-P Balkenende stapt naar rechter over zijn belegging

Ongelezen bericht door peewee »

Dat de aandelenleasegedupeerden niet zomaar weggezet kunnen worden als klagerige '' zeurpieten'' die (onsportief) slecht tegen hun beleggersverlies kunnen, bewijst het onderstaande artikel. Ook J-P Balkenende stapt (samen met anderen) naar rechter wanneer hij zich misleid voelt. De casus verschilt; het gevoel van belazerd te zijn, zal hetzelfde zijn. J-P, welkom bij het gewone volk !
Belegging met bijsmaak van Balkenende28-03-2009 | Door: DAG

In 1992 kocht premier Balkenende een luxueus appartement in Badhotel Domburg. Een belegging met een bijsmaakje.



De belegging van minister-president Jan Peter Balkenende in het Zeeuwse Badhotel Domburg heeft hem tot nu toe alleen tegenspoed gebracht. Behalve dat hij jarenlang met zijn appartement een veel lager rendement haalde dan beloofd, raakte hij verzeild in een langdurige rechtszaak en bleek de verkopende partij in verband te staan met de vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra.



Oplichting


Aan de perikelen rondom het Badhotel wordt morgen een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Raymond B., de president-commissaris van het hotel, wordt tijdelijk afgezet. Hij bleek veroordeeld voor oplichting. Bovendien loopt een onderzoek naar zijn betrokkenheid bij dubieuze vastgoedtransacties. Morgen wordt dit tijdens een bijzondere vergadering van de aandeelhouders van het Badhotel officieel bekendgemaakt.







Willem Endstra


Balkenende kocht in 1992 zijn appartement als beleggingsobject van René Coltof, de vaste makelaar/projectontwikkelaar en zakenpartner van Endstra. Volgens goed ingewijde bronnen was de in 2004 vermoorde vastgoedmagnaat in feite de eigenaar van het Badhotel.



De premier, die geregeld verblijft in het Badhotel, procedeerde in de jaren negentig samen met de andere kamereigenaren langdurig tegen de horeca-exploitant van het hotel om zijn verdiensten op te kunnen schroeven. De laatste jaren ontving Balkenende jaarlijks circa 5 procent. Coltof had opbrengsten voorgespiegeld van 10 tot 15 procent op jaarbasis.



Te goeder trouw


Balkenende laat weten dat hij in 1992 het appartement ‘te goeder trouw’ heeft gekocht. Bij zijn aantreden als premier in 2002 heeft hij zijn bezit ondergebracht bij ‘een onafhankelijk zaakwaarnemer’. Hij wil niet antwoorden op de vraag of hij in 2002 de achtergrond van Coltof en Endstra al kende. Toen in 2005 Kamervragen over zijn belegging waren gesteld, is de verkopende partij niet genoemd.



Iedere aankomend minister moet feiten uit het heden en verleden melden die een negatieve invloed op het functioneren kunnen hebben. VVD-Kamerlid Fred Teeven, die als officier van justitie nauw betrokken was bij de justitiële onderzoeken naar Endstra en Coltof, noemt het vreemd ‘dat dit soort informatie niet uit een veiligheidscheck is gekomen’. ‘Je moet de schijn van verwevenheid tussen onder- en bovenwereld vermijden’, aldus Teeven.

aert0001
Berichten: 2173
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:00

Re: Ook J-P Balkenende stapt naar rechter over zijn belegging

Ongelezen bericht door aert0001 »

Tja, de vraag is in welke categorie deze casus valt?

De gemiddelde oplettende consument heeft hierin wel een eigen verantwoordelijkheid.
Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is het een broodje aap van rupsje nooit genoeg.

Ton :wink:

B17
Berichten: 959
Lid geworden op: 23 okt 2006 11:22

Re: Ook J-P Balkenende stapt naar rechter over zijn belegging

Ongelezen bericht door B17 »

Aert hij balkte toch dat oh, de aandelen staan laag, maar dat is psychologisch, die man is niet te vertrouwen met zijn ruime kennis van niets dan gebakken lucht, net als de hoofdpersoon van de nieuwe
Partij voor de Banken, i.p.v. voor de Arbeid.

Gesloten